Pojdi na glavno vsebino
068 670 548
Blog

Darilo mojemu otroku

19. marec 2016

Darilo mojemu otroku

Težko je obdariti novorojenčka, ko pride na svet. V nosečnosti sem razmišljala, na kakšen način naj svojemu otroku dam popotnico za življenje kot mamica. Čas, ljubezen, objemi, pozornost… Da, vse to je obvezno za duhovni razvoj. Ljubezen je edinstvena in neprecenljiva. Toda ljubezen je kot veter; ne moreš ga videti, lahko ga samo čutiš. Želela sem iti še korak dlje in dati svojemu otroku nekaj oprijemljivega. Razmišljala sem o času, ko dopolni 18 let. Ali pa o izbiri darila ob poroki. Nisem materialist, tako da najlažje obdarim človeka, če mu sama naredim darilo, če ga dobro poznam, seveda.


 

Odločila sem se, da začnem s pisanjem dnevnika. In ne tistega dnevnika, ki ga kupimo v knjigarni in trgovini, kjer je že vse nastavljeno. Ne, to je prazen zvezek, katerega sem dobila za rojstni dan od svoje najboljše prijateljice že kar nekaj let nazaj, za katerega mi je rekla, naj vanj zapišem nekaj lepega. Vesela sem, da vanj lahko opisujem dneve kako poteka najin dan, kako se igrava, na kakšen način ga zdravim, ko zboli (je pa sicer zelo, zelo zdravo dete :)), kaj mu kuham. Shranila sem mu pa tudi že njegov prvi pramen las. Skušam prenesti svoje občutke, opažanja o svetu, ljudeh in o naravi ter še veliko stvari bi se našlo in se tudi bo.

Lahko se odločite, da izberete malce manj zamudno varianto kot je lastnoročno pisanje dnevnika, in to je pisanje dnevnika z uporabo računalnika. Lahko ga napišete in shranite, zraven pa dodate še fotografije. Sliši se odlično, vendar se lahko pojavi nekaj težav. Še vedno je treba porabiti veliko časa za organiziranje datotek. Lahko, da se vam ne bo več dalo ukvarjati s pisanjem, ker boste za vsak zapis morali prižgati računalnik; poleg tega pa morate narediti še varnostno kopijo ali zapise zapisati na CD, da ne boste izgubili vsega, ko trdi disk ne bo deloval več. Poleg tega s pisanjem treniramo možganske mišice :)

NI lahka naloga, čaka me delo še za nekaj let. Mogoče zaključim, ko bo star 10, 15 let ali kasneje, kdo ve? Nisem si zadala nekega cilja, končala bom, ko bom to začutila. Kaj pa vem, mogoče bo pa on, oziroma njegova izbranka nadaljevala tradicijo in pisala dnevnik za svoje otroke, najine vnuke?

Komentarji

Škrati
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...