Pojdi na glavno vsebino
068 670 548
Blog

VDC VI Idrija

VDC VI si prizadeva ustvariti takšno kulturno okolje, ki bo drugačnost telesnih in intelektualnih sposobnosti sprejemala brez negativnih predznakov. Zavzema se za takšne pogoje dela in življenja, ki zagotavljajo enake možnosti vsem, ne glede na telesne in umske sposobnosti, za življenje po lastni predstavi in v sožitju z drugimi ljudmi. Verjamemo v:

  • VKLJUČENOST oseb v vsa področja družbenega življenja
  • NEDISKRIMINACIJO v družbenem okolju
  • INDIVIDUALNOST vsakega posameznika njegovim potrebam in interesom
  • ENAKOPRAVNOST vsakega posameznika pri odločanju o vseh zadevah
  • ENAKOST pri dostopu do storitev
  • POLNOMOČENJE uporabnikov storitev
  • MOŽNOST IZBIRE!
  • KAKOVOST dela izvajalcev storitev
  • INOVATIVNOST PRI ISKANJU NOVIH MOŽNOSTI ZA UPORABNIKE STORITEV MOŽNOST OSEBNEGA RAZVOJA V VSEH STAROSTNIH OBDOBJIH

Zaposlitveni program je razdeljen na proizvodno delo in na lastni program. Na različna podjetja nas vežejo pogodbe, zato moramo delo opravljati vestno, v rokih, natančno in brez napak. Sestavljamo kolektorje, lepimo kartonsko embalažo, vijačimo sponke. Tudi lastni program obsega velik del pri zaposlovanju uporabnikov. Varovanci ob pomoči inštruktorjev izdelujejo različne okrasne in uporabne predmete, voščilnice, aranžmaje s suhim cvetjem, kopalne soli in šumeče kocke, okrasne blazine, vezene predpasnike, prtičke, igrače,... Trudimo se, da so naši izdelki kakovostni, cene ne previsoke. Veseli smo, da lahko v izdelke vključimo idrijsko čipko, kar nam daje možnost za boljše, kvalitetnejše in prodornejše izdelke. V naši ponudbi izdelkov se najdejo tudi takšni, ki so primerni za poslovna darila. V letu 2010 smo za dva izdelka pridobili certifikat domače in umetnostne obrti. Izdelki so na voljo v naši trgovinici Spominčica, v prostorih VDC-ja.

Poleg delovne vzgoje, ki temelji predvsem na kakovosti izdelkov in tudi storilni naravnanosti, izvajamo zaposlitve, ki omogočajo razvoj in utrditev osvojenih znanj in spretnosti. Ta čas ni namenjen zaposlitvi, uporabnikom omogoča, da spoznavajo različne vsebine, se ubadajo z različnimi dejavnostmi, ki so namenjene aktivnemu preživljanju prostega časa, pridobivajo si različne življenjske izkušnje, izražajo svojo ustvarjalnost. To področje zajema tudi področje skrbi za samega sebe, hranjenja, osebne urejenosti, komunikacije, intelektualne vzgoje, domačih opravil,... V okviru prostočasnih dejavnosti potekajo različni krožki: ustvarjalne delavnice, računalništvo, likovno ustvarjanje, glasba, petje in ples, balinanje, fitnes, telovadba in sprehodi, pohodništvo, opismenjevanje, knjižnica, kuharski krožek, namizni tenis, namizni nogomet, jahanje,... Letno organiziramo letovanje in več izletov. Sodelujemo v projektu »Življenje je košarka«. Pripravimo pustni in valentinov ples. Sodelovanje na vsakoletnem Eko dnevu. Praznujemo rojstne dneve. V gledališču si ogledamo primerne predstave. Sodelovanje z Idrijsko - cerkljansko razvojno agencijo. Udeležujemo se iger Specialne olimpijade in Abilympiade. Uporabljamo sobo za sproščanje. Urejamo gredico v centru mesta, v sodelovanju s Komunalo Idrija. Sodelovanje z Društvom Sožitje.

VDC VI Idrija

www.vdc-vi.si

Škrati
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...