Pojdi na glavno vsebino
068 670 548
Blog

VDC Zagorje ob Savi

Temeljna doktrina pri izvajanju naše dejavnosti izhaja iz družbeno-socialnega modela, ki temelji na popolnem vključevanju posameznika v socialno okolje. Ne izhajamo iz nezmožnosti uporabnika, ampak je v središču uporabnik, ki ima določene omejitve, zaradi katerih potrebuje in je upravičen do naših storitev. Naša naloga je, da skupaj z uporabnikom prepoznamo in krepimo njegova močna področja in razvijamo olajševalne okoliščine pri premagovanju ovir v vsakdanjem življenju. Krepimo kreposti, slabimo slabosti. Spoštujemo konvencijo o pravicah invalidov in o njih ozaveščamo naše uporabnike in okolje. Partnerstvo in participacija sta glavna vzpodbujevalca izboljševanja naše dejavnosti, kar formalno potrjujemo s prejetim certifikatom kakovosti E-QALIN.

Pri izvajanju dejavnosti upoštevamo naslednja načela: vsakega uporabnika skladno z njegovimi željami, sposobnostmi vključujemo v soustvarjanje življenja v VDC-ju in v aktivnosti v okolju, vsakemu uporabniku zagotavljamo možnost izbire, soodločanja, vsakemu uporabniku zagotavljamo spoštovanje, zasebnost in intimnost ob upoštevanju njegove osebnosti, vsakemu uporabniku omogočamo različne aktivnosti, dela glede individualne sposobnosti, želje, s čimer se ohranja in razvija njihove zmožnosti, vsakemu uporabniku omogočamo uresničevanje lastnih idej in ustvarjalnosti, svojcem uporabnikov omogočamo aktivno sodelovanje.

Kaj podariti vašim najdražjim ob različnih priložnostih? Nekaj lepega, unikatnega, uporabnega. Ko bi le vedeli, kako so ljudje navdušeni nad našimi darili! Predvsem zato, ker: se počutijo nekaj posebnega, saj dobijo originalno darilo, ki ni skomercializirano; so hvaležni, da so dobili darilo, ki je odlične kakovosti; so zadovoljni, saj darilo lahko uporabijo; so očarani nad ročno izdelavo, v katero so vključeni naši uporabniki.

S prodajo izdelkov pridobivamo sredstva za nagrade uporabnikov in interesne, nadstandardne aktivnosti. 

Številne spremljevalne aktivnosti oblikujemo glede na potrebe, pobude, želje uporabnikov. Program prilagajmo aktualnim trendom v okolju. Športne, izobraževalne, kulturne, družabne dejavnosti v različnih oblikah so izjemno pomembne za ohranjanje, razvijanje znanj, veščin, sposobnosti uporabnikov, njihovo družbeno integracijo, samouresničevanje, kvaliteto življenja. Finančna sredstva za njihovo izvajanje pridobivamo s prodajo izdelkov lastnega programa, kooperantskimi storitvami in sponzorstvi ter donacijami. Hvala vsem, ki z nami sodelujete in nam pomagate.

VDC Zagorje ob Savi

www.vdc-zagorje.si

Škrati
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...